Al Jazeera Balkans najbolji regionalni news portal

‘Al Jazeera Balkans najviše je polagala pažnju na originalnost stila pisanja objava i opremanja foto i video materijala’, navedeno je u obrazloženju međunarodnog žirija.

Od mogućih 40 bodova, Al Jazeera Balkans dobila je 35 – maksimalnih 28 od žirija i sedam po broju glasova publike

Portal Al Jazeere Balkans proglašen je najboljim regionalnim news portalom za 2023. godinu, u šestom po redu Media Daily izboru.

U oštroj konkurenciji, zbroj bodova žirija, koji donose 70 posto od ukupnih bodova, te zbroj bodova dobivenih u anketi, koji osiguravaju preostalih 30 posto, nedvojbeno pokazuju da je najbolji regionalni news portal 2023. godine portal Al Jazeera Balkans, objavio je Media Daily.

„Al Jazeera Balkans najviše je polagala pažnju na originalnost stila pisanja objava i opremanja foto i video materijala“, navedeno je u obrazloženju međunarodnog žirija.

Maksimalan broj bodova od žirija

„Pri tome, portal Al Jazeere ima kvalitetan vizualni izgled i pruža dobro korisničko iskustvo te se istovremeno najbolje pridržavala profesionalnih standarda izvještavanja i etičkih kodeksa novinarstva, što se najviše primjećuje kod izvještavanja u teškim kriznim i ratnim situacijama u Ukrajini i Gazi“.

Od mogućih 40 bodova, Al Jazeera Balkans dobila je 35 – maksimalnih 28 od žirija i sedam po broju glasova publike.

Na drugom mjestu je prošlogodišnji pobjednik – Danas, dok je treće mjesto osvojio portal 021 iz Novog Sada.

Izvor: Al Jazeera i agencije