Bećirović: Umjesto prepirki i tenzija, donesimo razvoj i pravdu

Umjesto prepirki i tenzija, donesimo razvoj i pravdu u svaki dio Bosne i Hercegovine, rekao je budući član državnog Predsjedništva BiH.

Denis Bećirović je rekao da 'prošlost ne možemo promijeniti', ali da se političari u Bosni i Hercegovini mogu okrenuti radu čiji je cilj bolja sadašnjost i budućnost (Armin Durgut/PIXSELL)

Potpredsjednik Socijaldemokratske partije (SDP BiH) i budući član državnog predsjedništva Bosne i Hercegovine Denis Bećirović pozvao je danas čelnika Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) Milorada Dodika na saradnju s ciljem opšteg dobra u toj zemlji.

Bećirović je rekao da “prošlost ne možemo promijeniti”, ali da se političari u Bosni i Hercegovini mogu okrenuti radu čiji je cilj bolja sadašnjost i budućnost.

On je ocijenio da su Bosni i Hercegovini, njeni narodi i građani, nepovratno izgubili prethodne četiri godine u “neracionalnim izjavama Milorada Dodika i komentarima na te izjave”.

Prema njegovim riječima, rezultat takve neodgovorne politike su bogati političari i siromašni stanovnici Bosne i Hercegovine, oba njena entiteta.

‘Ključna pitanja za ljude u BiH’

Bećirović je naglasio da “ključna pitanja za ljude u Bosni i Hercegovini nisu šta Dodik misli o Bećiroviću, niti šta Bećirović misli o Dodiku”, već je ključno pitanje kako da se izađe iz postojeće krize u zemlji.

“Umjesto prepirki i tenzija, donesimo razvoj i pravdu u svaki dio Bosne i Hercegovine i ispitajmo detaljno ko je odgovaran za kontinuirane izborne krađe u oba entiteta”, kazao je Bećirović, saopšteno je iz SDP-a.

Dodik je ranije danas u Beogradu izjavio da je Bećirović “gori” od lidera SDA Bakira Izetbegovića i da se raduje što će biti novio bošnjački član Predsedništva, jer će, kako je ocijenio, doprineti raspadu Bosne i Hercegovine.

Bećirović je na izborima u nedjelju u utrci za državno predsjedništvo sa više od 100.000 glasova pobijedio protukandidata Bakira Izetbegovića.

Izvor: Agencije