Crna Gora: Saslušan čovjek za koga se vjeruje da je ubio Borilovića

Cetinjanin Nenad Kaluđerović, za koga se vjeruje da je pucao i usmrtio Vuka Borilovića koji je prethodno u petak ubio 10 sugrađana, odazvao se danas na poziv Višeg državnog tužilaštva u Podgorici.

Borilović je u petak u cetinjskom naselju Medovina otvorio vatru na sugrađane i ubio 10 osoba, dok je šestoro ranio (Anadolija)

Cetinjanin Nenad Kaluđerović, za koga se vjeruje da je pucao i usmrtio Vuka Borilovića koji je prethodno u petak ubio 10 sugrađana, odazvao se danas na poziv Višeg državnog tužilaštva (VDT) u Podgorici, gdje je saslušan u svojstvu građanina, saopštila je rukovodilac VDT Lepa Medenica, javlja Tanjug.

Ona je za podgoričke medije objasnila da će se do dokaza o tome ko je Borilovića lišio života doći tek nakon preduzimanja svih neophodnih mjera i radnji u cilju potpunog resvetljavanja događaja, sprovođenja vještačenja po naredbi VDT kao i saslušanja svedoka.

Podsjetila je da je VDT formiralo predmet povodom događaja na Cetinju.

Borilović je u petak u cetinjskom naselju Medovina otvorio vatru na sugrađane i ubio 10 osoba, dok je šestoro ranio.

Odata poslejdnja počast ubijenim

Veliki broj građana Crne Gore odao je danas poslednju poštu žrtvama zločina na Cetinju, a desetoro nastradaih sahranjeno je na cetinjskom gradskom groblju, u Bajicama, Gradcu i Ljubotinju, javlja Tanjug.

Drugi je dan žalosti u Crnoj Gori zbog nezapamćene tragedije u kojoj je ubijeno jedanaest osoba, a tim povodom u Vladinom domu na Cetinju održana je komemorativna sjednica, javlja Fena.

Gradonačelnik Cetinja Nikola Đurašković poručio je da je tragedija nezapamćenih razmjera pogodila Cetinje i Crnu Goru i sve ostavila u šoku.

“Od prekjučer je naš grad okovan tugom i šokom, da su nevine žrtve stradale bez bilo kakve krivice u jednom bezumnom napadu. Ovakav dan se ne pamti”, kazao je Đurašković i dodao da ne postoji riječ utjehe za obitelji.

“Pamtit ćemo s posebnim poštovanjem našu Natašu i njene anđele Mašana i Marka, našu Danicu, Dimitrija, Rajka, Aleksandra i Milu, Mitra, Gorana. Njihovi brutalno prekinuti životi ostaju dio naših sjećanja, ali i opomena svima da učinimo sve da se ovakav tragičan događaj više nikada ne ponovi”, naveo je Đurašković, prenijela je Radiotelevizija Crne Gore.

Trodnevna žalost

Komemoraciji su uz članove obitelji tragično stradalih, nazočili i predstavnici lokalne vlasti, Vlade Crne Gore kao i predsjednik države Milo Đukanović.

U Crnoj Gori je u subotu počela trodnevna žalost povodom stradanja građana u Cetinju, gdje je u pucnjavi ubijeno 11 ljudi, među kojima i napadač.

U skladu sa Odlukom koju je crnogorska vlada donijela u petak navečer na telefonskoj sjednici, dani žalosti su subota, nedjelja i ponedjeljak, 13, 14 i 15. august.

Izvor: Agencije