Otvoren 17. Mostar film festival projekcijom filma ‘Bosanski lonac’

U takmičarskom dijelu festivala filmske glume bit će prikazano šest filmova, a najboljim glumcima će biti dodijeljena nagrada ‘Stablo ljubavi’.

Slaven Knezović, direktor Festivala, rekao je kako je MOFF ususret punoljetnosti opravdao razlog postojanja (MOFF / Screenshot)

Projekcijom filma Bosanski lonac, hrvatskog režisera Pave Marinkovića, u Mostaru je u ponedjeljak navečer otvoren 17. Mostar film festival (MOFF) – festival filmske glume, na kojemu će biti prikazano šest filmova u natjecateljskom dijelu programa.

Slaven Knezović, direktor Festivala, rekao je kako je MOFF ususret punoljetnosti opravdao razlog postojanja.

“Ove smo godine složili zanimljiv program i nećemo razočarati mostarsku publiku”, kazao je on na otvaranju fesivala, prenosi Hina.

U natjecateljskom dijelu programa bit će prikazan film Najsretniji čovjek na svijetu, redateljice Teone Strugar Mitevske, a zatim film Nešto slatko, režisera Tina Vodopiveca.

Festival zatvara film ‘Stigme’

Moći će se pogledati i priča o studentu sa sela čiji domaći pekmez postaje hit u velikom gradu, pod nazivom Džem od kavijara, režisera Ivice Vidanovića, kao i film Umri prije smrti, režisera Ahmeda Imamovića.

Festival će 21. decembra u maloj dvorani u 20:00 sati zatvoriti film Stigme, režisera Zdenka Jurilja.

Žiri u sastavu Branka Bešević-Gajić, Anila Gajević i Amira Kudumović proglasit će najbolje glumce, kojima će biti dodijelena nagrada “Stablo ljubavi”.

Izvor: Agencije