Ronaldo udaljen iz ekipe Manchester Uniteda

Cristiano Ronaldo je susret protiv Tottenhama ispratio s klupe za rezervne igrače, a nekoliko minuta prije kraja susreta svojevoljno je otišao u svlačionicu.

Ronaldo je ove sezone za Manchester United odigrao 12 utakmica i postigao dva gola, no počeo je samo dvije prvenstvene utakmice (Reuters)

Portugalska nogometna zvijezda Cristiano Ronaldo neće biti u timu Manchester Uniteda za subotnji susret 13. kola Premier lige protiv Chelseaja, objavio je klub s Old Trafforda.

„Cristiano neće biti dio tima za utakmicu protiv Chelseaja. Ostatak momčadi fokusiran je na pripreme za utakmicu“, objavio je Manchester United, prenosi AFP.

Ronaldo je susret 12. kola Premier lige protiv Tottenhama, koji je United u srijedu dobio 2:0, ispratio s klupe za rezervne igrače, a nekoliko minuta prije kraja susreta svojevoljno je otišao u svlačionicu. Neki britanski mediji objavili su kako je Ronaldo odbio ući u igru ​​te je zbog toga ranije otišao u svlačionicu, no ta informacija nije potvrđena.

Trener Manchester Uniteda Erik ten Haag izbjegao je direktan odgovor na pitanje je li Ronaldu dopustio da ranije ode u svlačionicu.

To nije prvi put ove sezone da je portugalski nogometaš napustio utakmicu engleskog kluba prije kraja, a isto je učinio i na poluvremenu prijateljske utakmice protiv Rayo Vallecana, nakon što je zamijenjen.

Ronaldo je ove sezone za Manchester United odigrao 12 utakmica i postigao dva gola, no počeo je samo dvije prvenstvene utakmice.

Ronado: Uskoro ćemo opet biti zajedno

Nakon suspenzije, oglasio se i sam Ronaldo poručivši na društvenim mrežama kako poštuje saigrače i trenere te vjeruje da će uskoro vratiti u ekipu.

„Kako sam i uvijek činio tokom moje karijere, trudim se da živim i igram sa puno poštovanja prema saigračima, protivnicama i mojim trenerima. To se nije promijenilo. Ja se nisam promijenio. Ja sam ista osoba i isti profesionalac kao što sam i bio posljednjih 20 godina igranja elitnog nogometa i poštovanje je uvijek igralo važnu ulogu u mojim odlukama“, napisao je Ronaldo.

Podsjetio je i kako su, od početka karijere, primjeri starijih i iskusnijih igrača uvijek bili važni za njega. I zato je kasnije, dodaje, uvijek pokušavao da postavi sebe kao primjer za mlađe igrače koji su rasli u timovima koje sam predstavljao.

„Nažalost, to nije uvijek moguće i ponekad nas žar momenta nadvlada. Sada trenutno, ja samo osjećam kako moram da nastavim sa teškim radom, podržavajući moje saigrače i biti spreman za sve u bilo kojoj utakmici. Popuštanje pred pritiskom nije opcija. Nikada nije bila. Ovo je Manchester United i stojimo ujedinjeni. Uskoro ćemo opet biti zajedno“, poručio je portugalski nogometaš.

Osude bivših igrača

Portugalski igrač se zbog napuštanja utakmice prethodno našao na udaru brojnih kritika, a Reuters prenosi kako je njegovo ponašanje opisano kao „neprihvatljivo“, neki su ga nazvali „razmaženim derištem“, dok dio smatra kako „ima problem s egom i misli da je veći od kluba“.

„Ovo je prvi put da mogu reći da sam razočaran njime. Inače ga podržavam, razumijem njegovu situaciju. Takav odlazak stvara sve što ne želimo u ovom trenutku. Znao je da će to biti za naslovnice“, kazao je legendarni danski golman Peter Schmeichel koji je osam godina nosio Unitedov dres.

„Ne trebaju nam takva ometanja i to je razočaravajuće“, dodao je za BBC Radio 5 Live.

Oglasio se i jedan od najboljih strijelaca u historiji engleske reprezentacije Gary Lineker.

„Svi znamo kakav je sjajan igrač bio, ali otići s terena dvije minute prije završetka utakmice. Žao mi je, to je neprihvatljivo. To je jadno“, ocijenio je Lineker.

‘Misli da je veći od kluba’

Bivši igrač Aston Ville, a sada stručni komentator talkSporta Gabby Agbonlahor nazvao je Ronalda „razmaženim derištem“, a bivši engleski reprezentativac iz redova Manchester Cityja Micah Richards „neprofesionalcem“.

„Da, Ronaldo je jedan od najboljih i dao je 700 golova u karijeri, ali ne možete ne poštovati svoje suigrače“, smatra Agbonlahor.

Bivši igrač Leeds Uniteda, Manchester Cityja i engleske reprezentacije Danny Mills rekao je za Sky Sports da Ronaldo ima problem s egom i „misli da je veći od kluba“.

„To je apsolutna sramota. To je nepoštovanje prema klubu, prema menadžeru, prema navijačima. Igrali su sjajno, vodili 2:0 i što im može zamjeriti. Da su gubili 2:0, to i dalje ne bi bilo u redu, ali ja bih to nekako razumio“, smatra Mills.

Izvor: Agencije