Nadal: Nakon svega više od 2022. nisam mogao tražiti

Rafael Nadal upisao je utješnu pobjedu na završnom turniru osmorice najboljih u Torinu, te odigrao posljednji meč sezone.

Zapravo mi već puno znači što se u svojim godinama još uvijek mogu takmičiti na najvišem nivou, priznao je Nadal (ANSA)

Od 2022. godine nisam mogao tražiti više od toga što sam dobio, rekao je španski teniser Rafael Nadal nakon što je pobjedom zaključio ATP Finale, završni turnir osmorice najboljih u Torinu. Bio je to ujedno i posljednji Nadalov meč u ovoj sezoni.

Nakon poraza protiv Fritza i Auger-Aliassimea, Nadal je sa 7:5, 7:5 savladao Norvežanina Caspera Ruuda koji je, prethodno, polufinale u Torinu izborio nakon dva meča i dvije pobjede, javlja Hina.

U drugom polufinalu, Amerikanac Taylor Fritz izborio je polufinale i subotnji meč protiv Novaka Đokovića u toj fazi ATP Finala nakon pobjede protiv Kanađanina Felixa Auger-Aliassimea 7:6(4), 6:7(5), 6:2.

„Imao sam teških pola godine i nakon svega više od 2022. nisam mogao tražiti. Osvojio sam dva Grand Slam turnira, godinu sam završio visoko pozicioniran na ATP listi, a zapravo mi već puno znači što se u svojim godinama još uvijek mogu takmičiti na najvišem nivou. Samo zbog toga sam već sretan“, rekao je 36-godišnji Španac te se okrenuo idućoj godini.

‘Novu godinu početi s pravom energijom’

„Želim se pripremiti što je bolje moguće, godinu početi s pravom energijom i što je prije moguće biti u pravom ritmu. Iskreno, još uvijek sam uzbuđen oko tenisa i svega što je svakako pozitivna stvar“, zaključio je Nadal.

U petak će biti poznat i posljednji učesnik polufinala. U crvenoj grupi prvo mjesto i polufinale je osigurao Đoković koji u posljednjem meču igra protiv Danilla Medvedeva. Rus je izgubio uvodna dva meča i više se ne može plasirati u polufinale, pa će to biti meč za prestiž.

Đoković će u polufinalu igrati protiv Fritza, dok Ruud čeka pobjednika meča u kojem se sastaju Stefanos Tsitsipas i Andrej Rubljov.

Izvor: Agencije