Swiatek i Gauff u finalu Roland Garrosa

Iga Swiatek je u polufinalu pobijedila Dariju Kasatkinu sa 6:2 i 6:1 po setovima, dok je Coco Gauff bila bolja od Martine Trevisan, također u dva seta – 6:3 i 6:1.

Swiatek i Gaufff su do sada igrale međusobno dva puta i oba puta je slavila Poljakinja

Poljakinja Iga Swiatek i Amerikanka Coco Gauff igrat će u finalu ženskog dijela Roland Garrosa, javlja Hina.

Swiatek je u polufinalu pobijedila Ruskinju Dariju Kasatkinu sa 6:2 i 6:1 po setovima, dok je Gauff bila bolja od Italijanke Martine Trevisan, također u dva seta – 6:3 i 6:1.

Prva tenisačica svijeta, Iga Swiatek je ovim slavljem produžila niz na 34 pobjede u nizu. U subotu može postati prva tenisačica nakon Monike Seleš s dvije titule na Roland Garrosu u dobi od 21 godine. Prvu je osvojila u Parizu prije dvije godine.

U finalu će igrati protiv 18-godišnje Amerikanke Coco Gauff koja će prvi put u karijeri igrati u finalu nekog Grand Slama.

Dva puta igrale, oba puta pobijedila Poljakinja

Pariz joj je omiljeno mjesto, podsjeća Hina, jer je prije četiri godine postala pobjednica French Youth Opena, a prošle godine je ostvarila najveći uspjeh do sada na najjačim turnirima – izborivši četvrtfinale.

Amerikanka zauzima 23. mjesto na WTA listi, u karijeri je osvojila dva WTA turnira (Linz 2019, Parma 2021), a omiljena podloga joj je zemlja.

Swiatek i Gaufff su do sada igrale međusobno dva puta i oba puta je slavila Poljakinja.

U petak se igraju i polufinalni mečevi muškog dijela turnira – prvo će na teren Rafael Nadal i Alexander Zverev, a poslije njih Marin Čilić i Casper Ruud.

Izvor: Agencije