Bosna i Hercegovina u doigravanju za EURO protiv Ukrajine

Ukoliko pobijede Ukrajinu, najboljim bh. nogometašima predstoji duel protiv boljeg iz drugog polufinalnog susreta u kojem igraju Izrael i Island.

Bosna i Hercegovina bit će domaćin Ukrajini, a ako pobijedi i finale doigravanja igra na svom terenu (EPA)

Protivnik nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine u polufinalu doigravanja za EURO bit će Ukrajina.

Ako izabranici Save Miloševića pobijede Ukrajinu, posljednja prepreka za plasman na Evropsko prvenstvo bit će im bolji iz drugog polufinalnog ogleda „staze B“, u kojem se sastaju Izrael i Island, prenosi Fena.

Bosni i Hercegovina bit će domaćin Ukrajini, a ako pobijedi i u drugoj utakmici.

Polufinale se igra 21. marta sljedeće godine, a finale pet dana kasnije.

Milošević ‘umjereno zadovoljan’

Selektor Milošević priznao je nakon žrijeba kako je “umereno zadovoljan”, objavljeno je na stranicama Nogometnog/Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine.

“Ima i pozitivnih i negativnih stvari. Negativno je što smo u polufinalu izvukli jednu od najjačih ekipa. To će biti veoma težak meč s obzirom na kvalitet Ukrajine koja je veoma lako mogla da se direktno kvalifikuje na EURO. Sa druge strane, igramo kod kuće i prvu, a nadam se, i drugu utakmicu, što može da bude prednost”, kazao je Milošević.

“Možemo da budemo umereno zadovoljni. Neće biti lako, baraž je uvek komplikovan i na jednu utakmicu nema velikih favorita”, dodao je Milošević.

Poznati i ostali parovi doigravanja

U sjedištu Evropske nogometne asocijacije (UEFA) u četvrtak su u Nyonu izvučeni i ostali parovi doigravanja za preostala mjesta na završnom turniru u Njemačkoj.

U polufinalu „staze A“ sastat će se Poljska – Estonija te Wales – Finska, a polufinalni parovi „staze C“ su Gruzija – Luksemburg i Grčka – Kazahstan.

Nastup na kontinentalnoj smotri već su izborile reprezentacije Hrvatske, Italije, Slovenije, Češke, Francuske, Engleske, Španije, Portugala, Belgije, Nizozemske, Turske, Škotske, Danske, Švicarske, Albanije, Austrije, Rumunije, Mađarske, Srbije, Slovačke te domaćina Njemačke.

Izvor: Agencije