Sve evropske utakmice počinju minutom šutnje za stradale u potresima

Minuta šutnje prije početka bit će održana na utakmicama osmine finala Lige prvaka, kao i na prvim mečevima šesnaestine finala Lige Evrope i Konferencijske lige, navela je UEFA.

UEFA je uplatila i 'početnu donaciju' od 200.000 eura za podršku humanitarnim naporima nakon zemljotresa u Turskoj i Siriji (EPA - Ilustracija)

Sve utakmice Lige prvaka, Lige Evrope i Konferencijske lige, koje će biti odigrane u naredna tri dana, počet će odavanjem počasti za žrtve katastrofalnog zemljotresa u Turskoj i Siriji, objavila je Evropska nogometna unija (UEFA).

„Minuta šutnje prije početka bit će održana na četiri prve utakmice osmine finala Lige prvaka, kao i na prvim mečevima šesnaestine finala Lige Evrope i Konferencijske lige“, navela je UEFA.

Nastavak sezone u evropskim takmičenjima počinje u utorak utakmicama Lige prvaka Milan – Tottenham i PSG – Bayern.

Poruke podrške na turskom i arapskom jeziku

Na terenima širom Evrope će biti istaknut komemorativni transparent sa porukom „Mi smo zajedno sa vama“ na turskom i arapskom jeziku. Poruku će također prikazivati TV emiteri i na ogromnim ekranima na svakom stadionu.

„LED table oko stadiona ostat će neosvijetljene u trenutku tišine u znak najdubljeg saosjećanja i pune podrške turskom i sirijskom narodu“, dodaje se.

UEFA je prije nekoliko dana uplatila „početnu donaciju“ od 200.000 eura za podršku humanitarnim naporima nakon zemljotresa u Turskoj i Siriji u kojima je poginulo najmanje 36.000 ljudi.

Izvor: Agencije