Četvrtfinale Lige šampiona: Real i Milan stekli prednost pred revanš

Fudbaleri Real Madrida i Milana ostvarili su važne pobjede protiv Chelseaja, odnosno Napolija u prvim utakmicama četvrtfinala Lige šampiona

Fudbaleri Real Madrida i Milana ostvarili su važne pobjede protiv Chelseaja, odnosno Napolija (EPA)

Fudbaleri Real Madrida i Milana ostvarili su važne pobjede protiv Chelseaja, odnosno Napolija u prvim utakmicama četvrtfinala Lige šampiona koje su odigrane večeras, javlja Anadolija.

Real je u vodstvo stigao u ranoj fazi utakmice, odnosno u 21. minuti kada se nakon prodora Vinicusa u protivničkom petercu najbolje snašao Karim Benzema i pogodio mreži gostiju.

Posao je “kraljevskom klubu“ u nastavku olakšao Ben Chilwell, koji je u 59. minuti nakon starta nad Rodrigom dobio crveni karton. Igrača više na terenu Real je iskoristio u 74. minuti, kada je na dodavanje Viniciusa sjajno šutirao Asensio i povisio na konačnih 2:0.

Italijanski derbi

U italijanskom derbiju koji je igran na milanskom San Siru gosti iz Napulja su dominirali u prvom poluvremenu, ali je do vodstva stigao domaćin. Strijelac je bio Ismael Benacer u 40. minuti. Ispostavilo se da je time postavljen konačan rezultat, pa Milan revanš dočekuje s minimalnom prednošću.

Rezultati prvih utakmica četvrtfinala Lige šampiona: Real Madrid – Chelsea 2:0, Milan – Napoli 1:0, Benfica – Inter 0:2, Manchester City – Bayern 3:0.

Revanš utakmice četvrtfinala na programu su 18. i 19. aprila.

Izvor: Agencije