Roland Garros: Swiatek brani naslov protiv Muchove, Đoković za finale s Alcarazom

U polufinalu muškog dijela Roland Garrosa u petak igraju Carlos Alcaraz i Novak Đoković, trenutno prvi i treći igrač svijeta, te Casper Ruud i Alexander Zverev.

Žensko finale na turniru u Parizu igra se u subotu, a muško u nedjelju (Reuters)

Prva teniserka svijeta, Poljakinja Iga Swiatek plasirala se u finale Roland Garrosa te će u subotu imati priliku braniti naslov, nakon što je u polufinalu nadigrala Brazilku Beatriz Haddad Maiju sa 6:2, 7:6 (7) po setovima.

Za 22-godišnju Swiatek ovo je treći ulazak u finale Roland Garrosa, prethodna dva puta – 2020. i 2022. osvajala je naslov, javlja Hina.

Suparnica će joj biti Čehinja Karolina Muchova koja je u prvom polufinalu, nakon tri sata i 13 minuta igre, savladala drugu nositeljicu Arinu Sabalenku iz Bjelorusije sa 7:6 (5), 6:7 (5) i 7:5.

Alcaraz protiv Đokovića, Ruud protiv Zvereva

Muchovoj, koja je do Roland Garrosa bila 43. igračica svijeta, ovo je prvi plasman u finale nekog Grand Slam turnira. Do sad joj je najbolji rezultat bilo polufinale Australian Opena 2021.

I teniseri su stigli do polufinala u kojem, u petak, igraju Carlos Alcaraz i Novak Đoković, trenutno prvi i treći igrač svijeta, te Casper Ruud i Alexander Zverev. Bolji iz ta dva susreta igrat će finale turnira u nedjelju.

Izvor: Agencije