Split domaćin jednog od turnira Davis Cupa, Srbija igra u Valenciji

Ukupno osam reprezentacija, odnosno dvije najbolje iz svake od četiri grupe, igrat će od 21. do 26. novembra u Malagi, na završnom turniru.

Titulu je prošle godine osvojila reprezentacija Kanade (Reuters)

Jedan od četiri turnira prvog kruga završnice ovogodišnjeg Davis Cupa održat će se u Splitu, potvrdio je Međunarodni teniski savez (ITF).

Turnir grupe D igrat će se od 12. do 17. septembra u dvorani Gripe. Uz Hrvatsku, nastupit će još SAD, Nizozemska i Finska, a na samu završnicu plasirat će se dvije najbolje reprezentacije iz svake od četiri grupe.

Preostale tri grupe svoje mečeve igrat će u Bologni, Manchesteru i Valenciji.

Hrvatska dva puta pobijedila, Srbija jednom

Italija će u Bologni, u grupi A, biti domaćin turnira na kojem će igrati još Kanada, Švedska i Čile. U grupi B, koja se igra u Manchesteru, nastupaju najbolji teniseri Velike Britanije, Australije, Francuske i Švicarske. Grupa C svoje mečeve igrati u Valenciji, a osim domaćina tamo nastupaju Srbija, Češka i Južna Koreja.

Ukupno osam reprezentacija, odnosno dvije najbolje iz svake grupe, igrat će od 21. do 26. novembra u Malagi, na završnom turniru.

Titulu brani Kanada. Hrvatska je do sada je u dva navrata osvojila Davis Cup, Srbija jednom, a SAD ima najviše titula – 32. Davis Cup se igra od 1900. godine.

Izvor: Agencije