Nadal bi se mogao vratiti na teren početkom naredne godine

‘Ako sve bude išlo kako je planirano, Rafa bi se trebao vratiti na teren na Australian Openu 2024’, rekao je Toni Nadal, njegov stric.

Nadal je u karijeri osvojio 22 Grand Slam turnira (EPA - Arhiva)

Španska teniska zvijezda Rafael Nadal mogao bi se vratiti na terene početkom naredne godine na Australian Openu, rekao je Toni Nadal, njegov stric i direktor njegove teniske akademije.

Zbog povrede mišića lijeve noge, koju je zadobio upravo u Melbourneu početkom godine, 37-godišnji Nadal je već dugo izvan teniskih terena. Posljednji meč odigrao je 18. januara, u drugom kolu Australian Opena, kada je u tri seta poražen od Amerikanca Mackenzieja McDonalda.

Prije nekoliko mjeseci najavio je da će 2024. biti godina njegovog povlačenja zbog niza povreda, no nije se usudio reći na kojim će turnirima igrati, kao ni tačan datum povratka na terene.

Ambiciozan sportski cilj

“Rafa je dobro, još se oporavlja. Oporavak ide po planu i za sada nema nikakvih problema. Trenira na terenima svoje akademije na Mallorci i čeka početak sljedeće sezone. Ako sve bude išlo kako je planirano, trebao bi se vratiti na teren na Australian Openu 2024. To je također njegova želja”, naglasio je Toni Nadal.

Ambiciozan je to sportski cilj, navode mediji na koje se poziva Hina, budući da se posljednjih mjeseci spekuliralo o mogućnosti da Rafael Nadal iduće godine igra samo Roland Garros – njegov najdraži turnir – i Olimpijske igre u Parizu 2024. godine.

Nadal je u karijeri osvojio 22 Grand Slam turnira, dva manje od Novaka Đokovića.

Izvor: Agencije