Srbija u četvrtfinalu Davis Cupa protiv Velike Britanije

Pobjednik susreta Srbija – Velika Britanija igrat će u polufinalu protiv pobjednika susreta Finska – Kanada; drugi polufinalni par činit će pobjednici mečeva Nizozemska – Italija i Češka – Australija.

Svi mečevi nokaut faze završnice Davis Cupa bit će odigrani u Malagi od 21. do 26. novembra (Reuters)

Teniska reprezentacija Srbije, koju predvodi najbolji teniser svijeta Novak Đoković, u četvrtfinalu Davis Cupa igrat će protiv Velike Britanije, odlučeno je žrijebom održanim u sjedištu Međunarodne teniske federacije (ITF) u Londonu.

Bolji iz tog duela igrat će u polufinalu protiv pobjednika susreta Finska – Kanada. Finski teniseri prvi put u historiji su se plasirali u četvrtfinale Davis Cupa, a Kanada brani titulu osvojenu prošle godine u Malagi.

Igra se u Malagi, na tvrdoj podlozi

Nizozemska će igrati protiv Italije, a Češka protiv Australije. Pobjednici tih četvrtfinalnih parova igrat će u polufinalu.

Svi mečevi nokaut faze završnice Davis Cupa bit će odigrani u Malagi od 21. do 26. novembra, u dvorani „Martin Carpena“ na tvrdoj podlozi.

Pobjednik i poraženi u finalu osigurat će direktan plasman u završnicu Davis Cupa za narednu godinu, kao i dvije reprezentacije kojima će ITF dodijeliti pozivnice, javlja Hina.

Izvor: Agencije