Zrinjski otvara Konferencijsku ligu utakmicom protiv AZ Alkmaara

Osim AZ Alkmaara, protivnici Zrinjskog u grupi E Konferencijske lige bit će Aston Villa i Legia iz Varšave.

Iako će im protivnik biti AZ Alkmaar, vodeća ekipa nizozemske lige, 'Plemići' vjeruju kako na domaćem terenu nisu bez izgleda u tom ogledu (Pixsell)

Zrinjski će u četvrtak ispisati još jednu stranicu nogometne historije kada, kao prvi klub iz Bosne i Hercegovine, zaigra u grupnoj fazi Konferencijske lige, takmičenja pod okriljem asocijacije UEFA.

Iako će im protivnik biti AZ Alkmaar, vodeća ekipa nizozemske lige, „Plemići“ vjeruju kako na domaćem terenu nisu bez izgleda u tom ogledu, prenosi Fena.

„Ono što je do prije 6-7 mjeseci bio samo san, postalo je stvarnost. Nadam se da neće zvučati pretenciozno kada kažem da smo doveli Europu u Mostar, u Bosnu i Hercegovinu“, rekao je Krunoslav Rendulić, trener Zrinjskog.

Osim AZ Alkmaara, protivnici Zrinjskog u grupi E bit će Aston Villa i Legia iz Varšave.

Izuzetno teška grupa

„Skupina je iznimno teška. Alkmaar je vodeća momčad nizozemskog prvenstva i još nisu izgubili utakmicu u novoj sezoni. Izgledaju iznimno dobro, momčad je to puna kvalitete i u takvoj ligi u kakvoj su oni, ako imaš četiri pobjede na startu onda je jasno o kakvoj se tu kvaliteti radi“, rekao je Rendulić. Dodao je kako, bez obzira na sve, Zrinjski u svakoj utakmici ide na pobjedu, pa će tako biti i protiv nizozemske ekipe.

Utakmica Zrinjski – AZ Alkmaar igra se na stadionu „Pod Bijelim brijegom“ u Mostaru od 18:45 sati.

Od drugih ekipa iz regije koje nastupaju u Konferencijskoj ligi, beogradski Čukarički gostuje u Budimpešti, gdje igra protiv Ferencvarosa, dok Dinamo u Zagrebu dočekuje kazahstansku Astanu. U prvoj utakmici, odigranoj u srijedu, ljubljanska Olimpija gostovala je u Lilleu gdje je poražena 0:2.

Jedini predstavnik bivše Jugoslavije u Evropskoj ligi je TSC iz Bačke Topole, koji igra protiv West Hama u Londonu.

Izvor: Agencije