Halilhodžić: Vaha neće biti selektor Bosne i Hercegovine

Nagađa se da bi upravo Vahid Halilhodžić mogao naslijediti Mehu Kodru koji je dobio otkaz nakon samo dvije utakmice evropskih kvalifikacija.

Halilhodžić je i ranije odbijao preuzeti ulogu selektora uz konstataciju kako se ne želi dovesti u situaciju da mu drugi određuju ko će igrati i kako će voditi reprezentaciju (Anadolija)

Iskusni nogometni stručnjak Vahid Halilhodžić odbacio je mogućnost preuzimanja dužnosti selektora reprezentacije Bosne i Hercegovine s koje je prethodno smijenjen Meho Kodro.

„Vaha nije kandidat i neće biti selektor Bosne i Hercegovine“, kazao je Halilhodžić za Dnevni avaz, koji ga je kontaktirao nakon nagađanja da bi upravo on trebao naslijediti Kodru koji je dobio otkaz nakon samo dvije utakmice kvalifikacija za predstojeći EURO i pritom zabilježio jednu pobjedu i jedan poraz.

Iznenadni otkaz Kodro je dobio nakon što tijelo pod nazivom Komitet za hitnost Nogometnog/Fudbalskog saveza BiH nije usvojilo njegov izvještaj o utakmicama igranim protiv Lihtenštajna, koju je Bosna i Hercegovina dobila rezultatom 2:1, te Islanda od kojega je izgubila 0:1, prenosi Hina.

Nema izglednih kandidata

Predsjednik Saveza Vico Zeljković nakon toga se oglasio objavom na Facebooku u kojoj je konstatirao kako je ugovorom s Kodrom bila definirana odredba po kojoj se, u slučaju da izvršno tijelo Saveza ne usvoji izvještaj selektora, ugovor s njim jednostrano raskida.

Upravo je Zeljković ranije najavljivao kako će razgovarati s Halilhodžićem kojega ljubitelji nogometa već godinama žele vidjeti na mjestu selektora.

Halilhodžić je i ranije takvu mogućnost odbijao uz konstataciju kako se ne želi dovesti u situaciju da mu drugi određuju ko će igrati i kako će voditi reprezentaciju što je bila jasna aluzija na ponašanje vodstva Saveza i koje je dovelo do toga da je reprezentacija praktično ostala bez izgleda za odlazak na EURO, konstatira Hina.

Drugih izglednih kandidata za preuzimanje pozicije selektora Bosne i Hercegovine za sada nema.

Izvor: Agencije