Zvezda sa prve pozicije ide u doigravanje ABA lige

Poznato je sedam sigurnih putnika u doigravanje, a to su Zvezda, Partizan, Budućnost, Mega, Cedevita Olimpija, Zadar i Igokea, dok se Studentski centar i Split bore za posljednju, osmu poziciju.

Zvezda će u nedjelju, u posljednjem kolu, gostovati na splitskim Gripama (Dimitrije Nikolić / Tanjug)

Košarkaši beogradske Crvene zvezde pobijedili su kao domaćini podgorički Studentski centar sa 94:76 u posljednjoj utakmici 25. kola ABA lige i time osigurali prvo mjesto u doigravanju.

Beogradska ekipa je time pomogla Splitu da do posljednjeg kola ostane u igri za plasman u doigravanje, javlja Hina.

Upravo će Zvezda u nedjelju, u posljednjem kolu, gostovati na splitskim Gripama. Za beogradski klub će to biti rezultatski nevažna utakmica, dok će Split igrati za plasman u doigravanje, ako dva dana prije Budućnost pobijedi Studentski centar u podgoričkom derbiju. Pobijedi li Studentski centar, tad će i Splićanima utakmica protiv Zvezde biti revijalnog karaktera, odnosno neće više imati šansi za plasman među osam najboljih.

Narednog vikenda posljednje kolo

Posljednje kolo osnovnog dijela sezone počet će u petak, kad će Cibona ugostiti ljubljansku Cedevitu Olimpiju, a u Podgorici će igrati Studentski centar i Budućnost. Dan kasnije Igokea će biti domaćin Megi, Borac će ugostiti Krku, a u Beogradu će igrati FMP i Mornar. U nedjelju, Split će ugostiti Crvenu zvezdu, a u ponedjeljak Partizan će biti domaćin Zadru.

Kolo prije kraja, Zvezda na vrhu tabele ima 46 bodova, drugi je Partizan sa 44, treća Budućnost sa 43, a prate ih Mega i Cedevita Olimpija sa po 40 bodova, Zadar (39), Igokea (38), Studentski centar i Split sa po 36 bodova.

Prve četvrtfinalne utakmice će biti odigrane u terminu između 12. i 15. aprila.

Izvor: Agencije