Jokićev Denver s druge pozicije kreće u odbranu titule

Nakon što je odigrano posljednje kolo regularnog dijela sezone počinje play-in, a onda i play-off u NBA ligi.

Denver je slavio na gostovanju u Memphisu (Alex Goodlett / Getty Images)

Košarkaši Oklahoma City Thundera su lakoćom odbranili prvo mjesto u Zapadnoj konferenciji, pobijedivši nezainteresiranu drugu postavu Dallas Mavericksa (135:86), dok je drugo mjesto osvojio Denver koji je slavio (126:111) na gostovanju u Memphisu, iskoristivši domaći poraz Minnesote od Phoenixa (106:125).

Los Angeles Lakersi su savladali New Orleans Pelicanse (124:108), a ta je utakmica bila uvertira za play in obračun istih rivala. Pobjednik tog susreta će zauzeti poziciju sedmog nositelja na Zapadu i u prvom krugu doigravanja igrati protiv branitelja naslova, Denver Nuggetsa.

Poraženi će morati u borbu za poziciju osmog nositelja protiv pobjednika dvoboja devetoplasiranog Sacramenta i desetoplasiranih Golden State Warriorsa. Ekipa koja osvoji poziciju osmog nositelja u prvom krugu doigravanja ide na Oklahoma City Thunder.

Dva su para prvog kruga doigravanja poznata u Zapadnoj konferenciji: Minnesota – Phoenix te LA Clippers – Dallas.

Boston prvi na Istoku

Prvih šest pozicija na istoku zauzeli su Boston Celtics, New York Knicks, Milwaukee Bucks, Cleveland Cavaliers, Orlando Magic i Indiana Pacers.

Za ulazak u play-off borit će se Philadelphia ‘76-ers – Miami Heat, te Chicago Bulls – Atlanta Hawks. Pobjednik prvog susreta ide na New York Knickse, a poraženi će razigravati protiv pobjednika susreta Chicago – Atlanta za poziciju osmog nositelja i obračun s Boston Celticsima u prvoj rundi.

U Istočnoj konferenciji su dva poznata para: Milwaukee – Indiana te Cleveland – Orlando, prenosi Hina.

Izvor: Agencije