Bayer Leverkusen na korak do finala Lige Evrope

Nogometaši Bayera su u prvom meču polufinala kao gosti pobijedili Romu rezultatom 2:0, dok su Olympique i Atalanta u Marseilleu odigrali 1:1.

Robert Andrich je u 73. minutu postavio konačan rezultat - 2:0 za Bayer u Rimu (Alberto Lingria / Reuters)

Nogometaši Bayera iz Leverkusena na korak su do plasmana u finale Lige Evrope nakon su u prvom meču polufinala kao gosti pobijedili Romu rezultatom 2:0, dok su Olympique i Atalanta u Marseilleu odigrali 1:1.

Florian Wirtz je doveo Bayer u vodstvo u 28. minutu nakon asistencije Alejandra Grimalda. Robert Andrich je u 73. minutu postavio konačan rezultat poslije dodavanja Josipa Stanišića.

Gianluca Scamacca je već u 11. minutu doveo Atalantu u vodstvo u Marseilleu, ali je Olympique stigao do remija golom Chancela Mbembe u 20. minutu.

Revanš mečevi igrat će se sljedećeg četvrtka. Finale je zakazano za 22. maj u Dublinu.

Čak 11 golova u prvim utakmicama polufinala Konferencijske lige

U prvim utakmicama polufinala nogometne Konferencijske lige postignuto je 11 pogodaka. Prošlogodišnji finalist Fiorentina je na svom terenu svladala Club Brugge 3:2, dok je Olympiacos kao gost pobijedio Aston Villu 4:2.

U Firenci su domaćini vodili sa 1:0 i 2:1 golovima Sottila (5) i Belottija (37) da bi gosti izjednačavali preko Vanakena (17-11m) i Igora Thiaga (63). Ipak, Fiorentina je u samoj završnici iskoristila prednost igrača više kojeg je imala pola sata i preko Nzole (90+2) ostvarila minimalnu prednost pred revanš.

U Birminghamu je Olympiacos iskontrirao Aston Villu te preko El Kaabija (17, 29) poveo sa 2:0 nakon pola sata. Domaći su golovima Watkinsa (45+1) i Diabyja (52) izjednačili samo da bi El Kaabi (56-11m) svojim trećim golom, ovog puta s bijele tačke, te Hezze (67) osigurali gostima veliku prednost uoči revanša u Pireju.

Revanši su na programu za sedmicu dana u Bruggeu i Pireju, a konačni pobjednici će se sastati u finalu 29. maja u Atini.

Izvor: Agencije