Svjetski inovatori predstavljaju dostignuća u Zagrebu

Na izložbi će biti prikazane inovacije i nove tehnologije od industrije do svakodnevnice, koje su nastale kao rezultat rada inovatora pojedinaca, timova, akademske zajednice, razvojnih firmi.

Izložba inovacija ARCA već godinama, po uzoru na najprestižnije svjetske sajmove i izložbe inovacija, promovira inovatorstvo i nove tehnologije (EPA)

Brojne inovacije i nove tehnologije iz gotovo svih područja ljudskoga rada bit će predstavljeni do subote na 19. po redu Međunarodnoj izložbi inovaciji – ARCA, koja se u organizaciji Udruge inovatora Hrvatske održava u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu, javlja Hina.

Na izložbi će biti prikazane brojne inovacije i nove tehnologije od industrije do svakodnevnice, koje su nastale kao rezultat rada inovatora pojedinaca, istraživačkih timova iz javnoga i privatnoga sektora, akademske zajednice i znanstvenih ustanova te inovativnih i razvojnih tvrtki u Hrvatskoj i inozemstvu, najavili su organizatori.

Priliku za predstavljanjem svojih inovacija na izložbi imat će i mladi autori, učenici srednjih tehničkih škola te studenti hrvatskih sveučilišta za koje je, kao i za osnovnoškolce, pripremljen popratni program s brojnim radionicama iz STEM područja.

Inovacije i transfer tehnologije kao poticaj ekonomiji

ARCA 2021 otvara vrata posjetiteljima u četvrtak, a nakon svečanog otvorenja bit će održana tribina pod nazivom “Inovacije i transfer tehnologije kao poticaj razvoja gospodarstva Republike Hrvatske”.

U sklopu sajma održat će se i nekoliko radionica Arhimed Academije – Lego WeDo i Arduino.

Izložba inovacija ARCA već godinama, po uzoru na najprestižnije svjetske sajmove i izložbe inovacija, promiče inovatorstvo i inovacije te je jedan od najznačajnijih događaja u kalendaru Međunarodne federacije nacionalnih saveza inovatora (IFIA).

Posjet izložbi i bogatim popratnim događajima besplatan je za sve posjetitelje uz strogo pridržavanje epidemioloških mjera propisanih od Nacionalnog stožera civilne zaštite, izvijestili su organizatori.

Izvor: Agencije