Airbnb otkazao rezervacije za Washington uoči inauguracije

Kompanija koja se bavi iznajmljivanjem smještaja će otkazati i blokirati sve rezervacije tokom sedmice inauguracije novoizabranog američkog predsjednika 20. januara.

Bit će vraćen novac onima koji već imaju rezervacije te obeštećeni vlasnici koji iznajmljuju svoj smještaj (EPA)

Kompanija Airbnb, koja se bavi iznajmljivanjem smještaja, saopćila je da će otkazati i blokirati sve rezervacije za Washington tokom sedmice inauguracije novoizabranog američkog predsjednika Josepha Bidena zakazane za 20. januar.

“Airbnb će otkazati rezervacije za Washington i periferiju tokom sedmice inauguracije”, navodi se u saopćenju i dodaje da će tokom tog perioda blokirati bilo kakve nove rezervacije.

Kompanija je navela da će biti vraćen novac onima koji već imaju rezervacije i dodala da će biti obeštećeni i vlasnici koji iznajmljuju svoj smještaj.

Upad Trumpovih pristalica u Capitol

Ta odluka je donijeta sedam dana poslije nereda u Capitolu, gdje su pristalice odlazećeg predsjednika Donalda Trumpa nasilno upale u zgradu Kongresa SAD-a, dok su zvaničnici držali sjednicu o potvrdi rezultata predsjedničkih izbora.

Strahujući od novog nasilja tokom Bidenove inauguracije, lokalne i savezne vlasti su pozvale na izbjegavanje putovanja i okupljanja u Washingtonu.

Izvor: Agencije