Goran Milić

Goran Milić, direktor vijesti i programa na Al Jazeeri Balkans, dugogodišnji je novinar, urednik i direktor brojnih medijskih kuća, uključujući TV Beograd, YUTEL, Mrežu, OBN, HTV. Vodio je i uređivao više od 1.000 televizijskih dnevnika i autor je preko 120 dokumentarnih i putopisnih emisija. Proglašen je novinarom 2007. godine u Hrvatskoj, dobitnik je Šestoaprilske nagrade grada Sarajeva 1992. godine i nagrade "Svetozar Marković" u Srbiji 1987. godine.

Goran Milić: Kako sam upoznao Marqueza

Ma nek' ide život, tko mi što može. Raula ću pozdraviti s 'companero', a piscu ću reći 'Don Gabriel...

Piše: Goran Milić

Veleposlanica Maria Clara bila je šarmantna gospođa, ekstremno zvučnog prezimena Poncet de Leon, čiji je izravni predak otkrio Portoriko. Jednom prigodom donijela mi je primjerak „100 anos de soledad“ njenog rođaka, koji je, rekla je, možda najveći živući pisac Latinske Amerike. Zamolila me da u okviru jedne emisije o knjigama na Televiziji Beograd predstavim taj roman, koji još nije protrčao svijetom. Knjiga mi se dopala, predložio sam je uredniku emisije, a on me uputio na višeg urednika, koji je rekao: „Ma dobro, može to biti odlična knjiga, ali Kolumbija u nesvrstanima ima samo status gosta, čak nije ni zemlja promatrač u pokretu.“ I tako nisam bio prvi u Jugoslaviji koji će predstaviti Marquezov roman.

A sada, po Crnoj Gori!

Idućeg četvrtka kreće novi serijal Alk(h)emije Balkana od 11 emisija o Crnoj Gori.

Piše: Goran Milić

Sve u svemu, donosimo vam tehnički odlične snimke s tri kamere u standardu Al Jazeere, bezbroj pojedinosti o sretnim, uspješnim ili nesretnim, ogorčenim Crnogorcima, puno odgovora na pitanje "jeste li znali?", uz neizbježno rangiranje po ukusu i mirisu lokalne gastronomije.

Sjednite pred ekran i uživajte, doznat ćete puno o jednoj izrazito lijepoj zemlji.

Goran Milić: Pustite naše ljude iz zatvora

Hapšenje novinara Al Jazeere u Egiptu uz optužbe povezane s 'terorizmom' nije prvi, ali jeste najnoviji...

Novinarstvo je sjajna profesija, uglavnom. Putuješ, srećeš važne, moćne i obične ljude, snimaš, pišeš, svojoj publici prenosiš informacije, selekcioniraš, odvajaš bitno od nebitnoga, dodaješ malo i osobnog stava. Informiraš, educiraš, zabavljaš. Ljudi to prate, hvale, kritiziraju, plješću, pljuju, pozivaju na večere, prijete namlaćivanjem i sve to ide u rok službe i s time novinar mora računati. Ima i težih i riskantnijih zanimanja, novinarstvo sigurno nije prvo na popisu. Međutim...

Stranice