Ivana Brkić

Ivana Brkić Tomljenović radi za Al Jazeeru Balkans kao reporterka iz Zagreba od 2011. godine. Novinarstvom se bavi od 2001. godine. Karijeru je počela na Obiteljskom radiju. Radila je i za radijsku agenciju Media servis, lokalnu zagrebačku televiziju, te na hrvatskoj nacionalnoj televiziji RTL. Završila je Fakultet političkih znanosti u Zagrebu, a usavršavala se kroz više medijskih treninga i jednogodišnjeg programa Vijeća Europe „Akademija za politički razvoj“.

Profil autora

Sedmica velikih presuda

Radimir Čačić otišao je u zatvor, generali su oslobođeni u Hagu, a Ivo Sanader iza rešetaka iščekuje žalbu Vrhovnom...

Piše: Ivana Brkić

'NE' veliko kao kuća

Rat hrvatskih sindikata i države u vezi s kolektivnim ugovorom tek počinje, a najavljeni su štrajkovi ili tužbe.

Piše: Ivana Brkić

Rezultati referenduma o prihvaćanju ili neprihvaćanju izmjena Temeljnog kolektivnog ugovora nakon tri dana njegova provođenja su poznati. Jedno veliko NE hrvatskoj Vladi rekla je većina članova četiri sindikata, koja su provela referendum. O njemu su se izjašnjavale 64.000 učitelja, profesora i medicinskih sestara.

Tog petka, nakon mjeseci dugih rasprava i svađa s ministrima, sindikalni čelnici imali su razloga za zadovoljstvo. Članstvo je potvrdilo njihov stav.

Hrvatski mediji na putu prema dolje

Glavni saveznik - informacija ili manipulacija?

Piše: Ivana Brkić

Posljednjih mjeseci u Hrvatskoj je ugašeno nekoliko tiskovina. Prvo je ključ u bravu stavio dnevni list Vjesnik. 72-godišnja tradicija novine, koju je uništilo dugogodišnje dodvoravanje politici, nestala je preko noći. Ugašen je i tjednik Nacional, koji se nakon smrti vlasnika Ive Pukanića nikad nije snašao na tržištu pogođenom ekonomskom krizom. Posljednji u nizu je tjednik Forum.

Stranice