Lee Wellings

Lee Wellings je sportski reporter Al Jazeere English sa sjedištem u Londonu.

Nema skrovitog mjesta za Blattera

Ovaj put, Blatter je pritjeran u ćošak optužbama FBI-ja i fokusom na njegovog bliskog saradnika, generalnog sekretara...

Piše: Lee Wellings

Toliko je tvrdoglav i čvrst bio tokom svog mandata, toliko je nepobitno bio politički vješt otkako je stupio na dužnost u FIFA-i 1970-ih. Ovaj put, pritjeran je u ćošak optužbama FBI-ja i fokusom na njegovog bliskog saradnika, generalnog sekretara Jeromea Valckea. Još toga će biti otkriveno.

Vrijeme je za isključenja iz evropskog nogometa

U nogometu nema mjesta za huliganizam i rasizam, kao ni za selekcije čiji navijači podržavaju takvo ponašanje.

Piše: Lee Wellings

Ne zavidim Evropskoj nogometnoj asocijaciji na situaciji u kojoj se nalazi kada je u pitanju huliganizam na terenima, ali i van njega. Lako je kritizirati. Ali znam šta bih volio da UEFA razmotri kada čitaju izvještaje sudaca i odlučuju o narednim koracima – to su radikalni koraci. Krajnje je vrijeme da se zemlje suoče sa mogućnošću da zaista budu isključene sa takmičenja. Posljednja neprihvatljiva situacija se dogodila u najproblematičnijoj regiji za UEFA-u, na Balkanu.

Revolucija za EURO 2024.

Reorganizirajmo kvalifikacije za Evropsko prvenstvo zarad Svjetskog prvenstva u Kataru 2022. godine.

Piše: Lee Wellings

Možda bi FIFA mogla izgubiti neke međunarodne datume, otarasiti se sve besmislenije distrakcije prijateljskih utakmica na međunarodnom nivou, za koje bih, zaista, volio da nisu izgubile svoj sjaj.

Stranice