Lee Wellings

Lee Wellings je sportski reporter Al Jazeere English sa sjedištem u Londonu.

Revolucija za EURO 2024.

Reorganizirajmo kvalifikacije za Evropsko prvenstvo zarad Svjetskog prvenstva u Kataru 2022. godine.

Piše: Lee Wellings

Možda bi FIFA mogla izgubiti neke međunarodne datume, otarasiti se sve besmislenije distrakcije prijateljskih utakmica na međunarodnom nivou, za koje bih, zaista, volio da nisu izgubile svoj sjaj.

Doba kada su mali klubovi vladali Evropom

Priča o eri klubova koji su mogli učiniti grad iz kojeg dolaze ponosnim samim time što igraju sa velikima.

Prije nešto više od trideset godina vladala je meritokracija. Svi su igrali po istim pravilima. Mali klubovi su mogli sanjati o pobjedi protiv evropske elite. Prije ere velikih novaca, došla je era provincijske snage, era klubova koji su mogli učiniti grad iz kojeg dolaze ponosnim samim time što igraju sa velikima.

Da li je Mancini pravi čovjek za Manchester City

Iako su novi vlasnici uložili ogromni novac u Manchester City, trener Roberto Mancini nije opravdao očekivanja uložena...

City možda opet osvoji FA Cup ove sezone i vjerovatno će se direktno kvalificirati u Ligu prvaka. Ali je moguće da vlasnici odluče da je došao kraj Mancinijeve ere u Cityju. Postala je svakodnevnica da se objavljuju izvještaji u kojim se kaže da je uprava kontaktirala druge vrhunske trenere. I sam Mancini djeluje kao da mu je dosta svega. Novi trener bi mogao izdignuti klub na novi nivo uspjeha u Engleskoj i Evropi, što bi opravdalo ulaganja.

Stranice