Marin Veršić

Marin Veršić je novinar Al Jazeere Balkans.

Kad staviš potpis, život je samo u tvojim rukama

Majka Andreja Beuca, pokušat će dobiti pravnu bitku s organizatorom.

Piše: Marin Veršić

Jesu li mogli brže reagirati, jesu li ronioci mogli biti bolje postavljeni, već spremni u rijeci? Neki naslovi novinskih članaka impliciraju da ga je nešto možda i poteglo na dno. Na snimci se vidi da je Andrej izronio, i digao ruku. Što se zatim dogodilo, je li mu pozlilo od udarca u vodu, do te mjere da je izgubio svijest?  Ne znam.

Koliko je 1.700 metara

I onda opet još jedna poruka. Ali ta mi je uspjela izmamiti osmijeh. Na dva mala romobila. Na papiru zakačeno: „Hvala...

Piše: Marin Veršić

I onda opet još jedna poruka. Ali ta mi je uspjela izmamiti osmijeh. Na dva mala romobila. Na papiru zakačeno: „Hvala vam što ne dirate ovaj romobil, ako nije vaš, dijete koje ga je izgubilo, bit će sretno kada ga pronađe.“ I smajlić. Ne znam zašto, rekao sam si da će ta dva romobila njihovi malecki vlasnici doći pokupiti. I da će broj mrtvih u napadu u Nici, ostati zakucan na 84.

Dan kada sam zagrlio sagovornicu

Moja sagovornica pamtit će svaki francuski Dan državnosti do kraja života, kao dan kada joj je neko ubio tri...

Piše: Marin Veršić

Prišao sam djevojci opet, zamolio ju da mi napiše svoje ime i prezime, jer sa strancima, a pogotovo Francuzima, pogreška u pisanju imena je zagarantirana. I onda se sjetim: "Oprosti, nisam te pitao, one tvoje prijateljice s kojima si sinoć išla gledati vatromet, pa se dogodio kamion... što je s njima bilo?" "Poginule su. Sve tri. Nema ih više."

Stranice