Patty Culhane

Patty Culhane je dopisnica Al Jazeere English iz Bijele kuće.

Izvještaj o mučenjima neće ništa promijeniti

CIA je zatvorenicima zabranjivala da spavaju i do sedmicu dana, na njima simulirala utapanja, vezala ih za pod.

Piše: Patty Culhane

CIA je zatvorenicima zabranjivala da spavaju i do sedmicu dana, na njima simulirala utapanja, vezala ih za pod. Objavljivanje izvještaja o tome vjerovatno neće izazvati adekvatnu reakciju američkih vlasti. Jedini način je da Amerikanci zahtijevaju promjene.

Vrijeme je za teška pitanja o IS-u

Američki mediji ne čine dovoljno da preispitaju vlasti o grupi Islamska država, a Amerikanci zaslužuju bolje.

Piše: Patty Culhane

Predsjednik je nedavno rekao da bombardovanje grupe IS u Siriji zapravo neće pomoći predsjedniku Basharu al-Assadu jer njegova vojska ne može da dođe do područja koja kontroliše grupa IS. Razmislite na trenutak o ovoj izjavi. Upravo tako, ona je također uzeta zdravo za gotovo. Pitanje koje se sada nameće je da li predsjednik „izgleda nemoćno“. Da li on „projicira svoju slabost na svijet“? Mediji su doveli Ameriku do tačke gdje više nije upitno da li bi ona trebala poraziti grupu IS, nego kada i kako je poraziti.

Horor Gaze bez filtera u američkim domovima

Društvene mreže doprinijele pritisku na američke medije da počnu objavljivati izvještaje o stradanju civila u Gazi.

Piše: Patty Culhane

U Americi vlada kultura slavnih i po prvi put slavne osobe su počele tweetati poruke podrške stanovnicima Gaze. Mnogi su ih brzo pokušali izbrisati, ali neki nisu. To je samo po sebi novo - da li bi slavna osoba prije Twittera našla vremena da uradi intervju kako bi izrazila svoj stav? Da li bi novine i televizijske mreže to objavile? Odgovore na ta pitanja ne treba više tražiti jer slavne osobe sada mogu pokazati svoju podršku u sekundi, hashtagom.

Stranice