Patty Culhane

Patty Culhane je dopisnica Al Jazeere English iz Bijele kuće.

Horor Gaze bez filtera u američkim domovima

Društvene mreže doprinijele pritisku na američke medije da počnu objavljivati izvještaje o stradanju civila u Gazi.

Piše: Patty Culhane

U Americi vlada kultura slavnih i po prvi put slavne osobe su počele tweetati poruke podrške stanovnicima Gaze. Mnogi su ih brzo pokušali izbrisati, ali neki nisu. To je samo po sebi novo - da li bi slavna osoba prije Twittera našla vremena da uradi intervju kako bi izrazila svoj stav? Da li bi novine i televizijske mreže to objavile? Odgovore na ta pitanja ne treba više tražiti jer slavne osobe sada mogu pokazati svoju podršku u sekundi, hashtagom.

Američka televizija: Rat bez potresnih slika

Američki mediji ne uvrštavaju potresne slike u svoje izvještaje, a rijetko objavljuju i podatke o broju ubijenih.

Piše: Patty Culhane

Slike tuge u Gazi i Izraelu su snažne. Videosnimak mrtvih, ožalošćenih i uništenja ne možete zaboraviti. Pentagon to zna, zbog čega godinama nikome nije bilo dozvoljeno da snima lijesove palih boraca koji su vraćeni kući. Gubitak postane stvaran. Rat postane stvaran. Upravo sam gledala videosnimak na kojem ocu saopštavaju da je njegova djevojčica mrtva. Njegova bol mi je slomila srce. Iz brojnih razloga bih voljela da to nikada nisam vidjela, ali okretanje glave od tog bi, po mom mišljenju, značilo nepoštivanje uspomene na nju.

Američki mediji - možda ima izlaza

NBC News je emitirao ne jedan, nego dva priloga koji prikazuju bombardiranje Gaze i patnju Palestinaca. Revolucionarno...

Piše: Patty Culhane

Većina američkih medija podržava vanjsku politiku Washingtona, prikazujući Izrael kao žrtvu palestinskog "terorizma".

Stranice