Patty Culhane

Patty Culhane je dopisnica Al Jazeere English iz Bijele kuće.

Američka kultura vatrenog oružja: Šta promijeniti?

Moćan je lobi onih koji zagovaraju vatreno oružje u Washingtonu, oni su sposobni da regrutuju i finansiraju konkurente...

Piše: Patty Culhane

Washington - Po svemu sudeći ovo je bio 14 put da se američki predsjednik Barack Obama morao obratiti novinarima nakon pucnjave koja je odnijela mnogo života.

Vidjeli smo ga u suzama nakon ubistava u osnovnoj školi Sandy Hook, a sada smo  vidjeli njegovu reakciju na ubistvo devet Afroamerikanaca u crkvi u Sjevernoj Karolini.

Ovog puta predsjednik je izgledao ljutito i frustrirano.

Izvještaj o mučenjima neće ništa promijeniti

CIA je zatvorenicima zabranjivala da spavaju i do sedmicu dana, na njima simulirala utapanja, vezala ih za pod.

Piše: Patty Culhane

CIA je zatvorenicima zabranjivala da spavaju i do sedmicu dana, na njima simulirala utapanja, vezala ih za pod. Objavljivanje izvještaja o tome vjerovatno neće izazvati adekvatnu reakciju američkih vlasti. Jedini način je da Amerikanci zahtijevaju promjene.

Vrijeme je za teška pitanja o IS-u

Američki mediji ne čine dovoljno da preispitaju vlasti o grupi Islamska država, a Amerikanci zaslužuju bolje.

Piše: Patty Culhane

Predsjednik je nedavno rekao da bombardovanje grupe IS u Siriji zapravo neće pomoći predsjedniku Basharu al-Assadu jer njegova vojska ne može da dođe do područja koja kontroliše grupa IS. Razmislite na trenutak o ovoj izjavi. Upravo tako, ona je također uzeta zdravo za gotovo. Pitanje koje se sada nameće je da li predsjednik „izgleda nemoćno“. Da li on „projicira svoju slabost na svijet“? Mediji su doveli Ameriku do tačke gdje više nije upitno da li bi ona trebala poraziti grupu IS, nego kada i kako je poraziti.

Stranice