Podijeli

Adnan Rondić o žrtvama na protestima u Egiptu

Prema posljednjim izvještajima u pucnjavi tokom protesta u Suecu poginulo je najmanje četvoro ljudi. Cjelodnevne demonstracije u Kairu, Aleksandriji i Suecu predvečer su prerasle u sukobe sa snagama sigurnosti na ulicama.

Na drugu godišnjicu početka egipatske revolucije, kojom je svgnut Mubarak, opozicija je pozvala na proteste protiv trenutne vlasti i predsjednika Mursija. Tvrde da je izdao ciljeve revolucije. Egipatski predsjednik apelirao je na mir i zaustavljanje sukoba i nereda, u kojima je do sada više od 250 osoba povrijeđeno, a kao što smo čuli, ima i žrtava.    
 
U Kairu je sve počelo pokušajem pojedinaca da probiju žičane barikade i tako dođu do predsjedničke palate. Nakon što je policija upotrijebila suzavac i odbila demonstrante oni su se povukli u sporedne ulice. Dolaskom noći - sporadični sukobi sa snagama sigurnosti nastavili su se i u drugim dijelovima grada, kao i  na mjestu najvećeg okupljanja - centralnom trgu Tahrir, odakle se javlja naš Adnan Rondić.  
 
 

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Al Jazeere Balkans. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Al Jazeera Balkans zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

Oglasi