Al Jazeera Business

Al Jazeera Business – 10.06.2017.

Obećanja – odlika su svake političke kampanje i političara u borbi za glasove. Ona ekonomska građane najviše zanimaju, jer – budu li ispunjena – to znači da će i njihovi džepovi i novčanici biti puniji. Građani Kosova 11. juna biraju najbolji ekonomski program. U Al Jazeera Businessu pogledajte šta su političari obećali i vjeruju li […]

Obećanja – odlika su svake političke kampanje i političara u borbi za glasove. Ona ekonomska građane najviše zanimaju, jer – budu li ispunjena – to znači da će i njihovi džepovi i novčanici biti puniji. Građani Kosova 11. juna biraju najbolji ekonomski program. U Al Jazeera Businessu pogledajte šta su političari obećali i vjeruju li im građani. Makedonci su već napravili svoj izbor. Ekonomski plan premijera Zorana Zaeva analitičari ocjenjuju pozitivnim, ali ambicioznim i postavljaju pitanje – koliko je provodiv, s obzirom na to da je budžetska kasa prazna. Milica Marinović istraživala je šta za građane i privredu Crne Gore znači novo povećanje PDV-a i akciza.

U Al Jazeera Business magazinu još pogledajte kako kompanije zarađuju na našoj lijenosti, te priču o zagrebačkom Uberu koji umjesto ljudi prevozi pakete.