Al Jazeera Business

Al Jazeera Business – 20.05.2017.

Zbog netačnih finansijskih izvještaja, njihovog friziranja ili lažiranja trgovina dionicama Agrokorovih kompanija obustavljena je do daljnjeg. U priči Marina Veršića saznajte šta odluka HANFA-e konkretno znači, koliko je pala tržišna vrijednost koncerna i samih kompanija, poput Jamnice i Leda, te postoje li elementi krivične odgovornosti. Zbog lažiranih izvještaja pao je i Diners Club iz Srbije. […]

Zbog netačnih finansijskih izvještaja, njihovog friziranja ili lažiranja trgovina dionicama Agrokorovih kompanija obustavljena je do daljnjeg. U priči Marina Veršića saznajte šta odluka HANFA-e konkretno znači, koliko je pala tržišna vrijednost koncerna i samih kompanija, poput Jamnice i Leda, te postoje li elementi krivične odgovornosti. Zbog lažiranih izvještaja pao je i Diners Club iz Srbije. Računi kompanije su blokirani, kartice su neupotrebljive, a građani moraju izmirivati dugove. Marko Subotić istraživao je kako je to moguće.

U Al Jazeera Businessu još pogledajte: Na šoping iz fotelje 2015. godine potrošeno je 2.050 milijardi eura. Istraživali smo koliko na e-trgovinu troše građani regije. A za one malo dubljeg džepa donosimo priču o novom investicijskom trendu u Evropi, ali i regiji – ulaganju u oldtajmere.