Podijeli

Al Jazeera Business - 23.09.2017.

Al Jazeera Business - 23.09.2017.

Građani Makedonije referendumima krenuli u borbu protiv rudnika. U Al Jazeera Businessu istraživali smo zašto Makedonci ne žele investiciju vrijednu 535 miliona eura i 600 novih radnih mjesta.
Odluka o otvaranju rudnika u rukama je vlade. Šta će izabrati - novac ili zdravlje?

U Crnoj Gori urbanistički haos pretvorio se u politički. Novim zakonom vlada u svoje ruke preuzima izdavanje građevinskih dozvola, licenci inžinjerima i legalizaciju objekata. Opozicija, nevladine organizacije i stručnjaci tvrde da se oduzimanjem ovlasti lokalnim zajednicama otvara prostor za korupciju i legalizaciju urbanističkog haosa u zemlji.

Najveća kompanija za internetsku trgovinu kineski Alibaba u potrazi je za lokacijom za izgradnju distributivnog centra kojim će pokrivati evropsko tržište. Emir Nuhanović je istraživao postoji li mogućnost da Alibaba dobije hrvatsku adresu.

U Beogradu niču novi trgovački centri. S obzirom na ekonomsku situaciju, visinu plata i troškove života mnogi se pitaju ko u njima kupuje i kako opstaju. Odgovor donosi Dušan Hadži Nikolić 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Al Jazeere Balkans. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Al Jazeera Balkans zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

Oglasi