Al Jazeera Business – 25.06.2016.

Šok, slavlje i nevjerica. 52 posto Britanaca reklo je historijsko NE. Velika Britanija izlazi iz Evropske Unije. U Al Jazeera Businessu analiziramo prve reakcije i ono što slijedi, a to je razvod. Pitali smo i kakve će biti ekonomske posljedice, te mogu li Velika Britanija i Evropska Unija nastaviti „business as usual“.   U Bosni […]

Šok, slavlje i nevjerica. 52 posto Britanaca reklo je historijsko NE. Velika Britanija izlazi iz Evropske Unije. U Al Jazeera Businessu analiziramo prve reakcije i ono što slijedi, a to je razvod. Pitali smo i kakve će biti ekonomske posljedice, te mogu li Velika Britanija i Evropska Unija nastaviti „business as usual“.

 

U Bosni i Hercegovini, Tuzlanski kanton, je ove godine dijelio nagrade šampioni poduzetništva, kompanijama koje redovno i na vrijeme izmiruju svoje obveze za poreze i doprinose. Na tim listama rijetko kad se nalaze državna preduzeća, jer ona su obično šampioni u neplaćanju poreza. Slična situacija je i u Crnoj Gori gdje je poreski dug prešao pola milijarde eura.

 

Beograd i New York spojila je Air Serbia. Prvi promotivni let uspješno je prošao, a ko je imao kartu moći će da priča da je bio dio historije. Među ta 254 putnika bio je i naš Marko Subotić. Zašto je ovaj let toliko bitan, na koji način će doprinijeti razvoju Srbije, koliko karata je već prodano i uostalom ko je sve letio.