Al Jazeera Svijet – 07.09.2014.

“Ledeni izazov” ili “Ice Bucket Challenge” sada ima i novu verziju tzv. “Rice Bucket Challenge” ili “rižni izazov”. Pokrenut je u Indiji. U novom izdanju Al Jazeera Svijeta donosimo priču o akciji koja je osmišljena kao pomoć siromašnima. Aljazeerin Harry Fawcet posjetio je otok Jej u Južnoj Koreji koji je ukinuo vize turistima iz Kine. […]

“Ledeni izazov” ili “Ice Bucket Challenge” sada ima i novu verziju tzv. “Rice Bucket Challenge” ili “rižni izazov”. Pokrenut je u Indiji. U novom izdanju Al Jazeera Svijeta donosimo priču o akciji koja je osmišljena kao pomoć siromašnima.

Aljazeerin Harry Fawcet posjetio je otok Jej u Južnoj Koreji koji je ukinuo vize turistima iz Kine. Time se Južna Koreja nametnula kao destinacija broj jedan za turiste iz Kine. Porast posjeta Južnoj Koreji penje se i do 40 posto.

U novom izdanju “Svijeta” vodimo vas i u obilazak Venecije. Podjećamo na njenu historiju i prve žitelje, razvoj i razloge zbog kojih je to jedna od najljepših turističkih destinacija na svijetu.

Jedna od naših posljednjih stanica biće New York. Grad u kojem samo rijetki ne bi željeli živjeti. Ali to košta. Kako smanjiti troškove – jedno je od pitanja kojim se bave gradske vlasti i naša reporterka Kristen Saloomey.

Emisiju vodi Arduana Kurić.