Al Jazeera Svijet – 13.07.2014.

U ovosedmičnom izdanju Al Jazeera svijeta donosimo priču o novom zakonu u Rusiji koji je na snagu stupio 1. jula, a koji zabranjuje psovke na umjetničkim, kulturnim i zabavnim događajima. To praktično znači da se u nekim pozorištima, radovi mnogih istaknutih pisaca i dramaturga više neće moći igrati. Vijesti koje stižu iz “najveće laboratorije na […]

U ovosedmičnom izdanju Al Jazeera svijeta donosimo priču o novom zakonu u Rusiji koji je na snagu stupio 1. jula, a koji zabranjuje psovke na umjetničkim, kulturnim i zabavnim događajima. To praktično znači da se u nekim pozorištima, radovi mnogih istaknutih pisaca i dramaturga više neće moći igrati.

Vijesti koje stižu iz “najveće laboratorije na svijetu”, odnosno CERN-a govore da je nadgradnja završena i da će sada u funkciji opet biti veliki tunel pod zemljom u kojem se sudaraju čestice. Podsjećamo da su prije dvije godine naučnici iz CERN-a objavili da su otkrili česticu koja objašnjava kako je nastao svijet.

Tour de France prolazi kroz srce Engleske. Pratimo etapu najpoznatije biciklističke trke na svijetu u momentu njenog prolaska kroz spektakularne krajeve nacionalnog parka u Jorkshiru.

Emisiju vodi Arduana Kurić.