Al Jazeera Svijet

Al Jazeera Svijet – 21.04.2013.

Al Jazeera Svijet ove nedjelje donosi priče: Jedan od najgrandioznijih hotela u Parizu, Crillon, stavlja većinu svog namještaja na aukciju. Na ovaj način planiraju osigurati sredstva za veliku renovaciju. Zbog vojne vladavine koja je u Mijanmaru trajala decenijama, najveće posljedice osjeti obrazovni sistem. Vještine učenja i podučavanja su u velikoj mjeri zanemarivane iz straha da […]

Al Jazeera Svijet ove nedjelje donosi priče:

Jedan od najgrandioznijih hotela u Parizu, Crillon, stavlja većinu svog namještaja na aukciju. Na ovaj način planiraju osigurati sredstva za veliku renovaciju.

Zbog vojne vladavine koja je u Mijanmaru trajala decenijama, najveće posljedice osjeti obrazovni sistem. Vještine učenja i podučavanja su u velikoj mjeri zanemarivane iz straha da bi obrazovano stanovništvo moglo biti prijetnja za stabilnost države.

Pentekostne crkve koje obećavaju trenutna čuda, u Nigeriji imaju više sljedbenika od tradicionalnih vjerskih institucija.

Emisiju Al Jazeera Svijet vodi i uređuje Aksel Zaimović. Donosi vam mozaik priča koje su reporteri Al Jazeerine mreže zabilježili širom svijeta.