Al Jazeera Svijet 21.12.2014.

Novo izdanje magazina Aljazeera svijet podsjeća na razloge posljednjeg građanskog rata u Južnom Sudanu. Siromašni stanovnici ove, naftom bogate zemlje, izmučeni su ratovima i socijalnim problemima, ali odlučni u kreiranju prostora za male pozitivne projekte. O jednom od njih govorit ćemo ove sedmice.   Pozitivni primjer udružene borbe za bolje sutra stiže iz Londona, u […]

Novo izdanje magazina Aljazeera svijet podsjeća na razloge posljednjeg građanskog rata u Južnom Sudanu. Siromašni stanovnici ove, naftom bogate zemlje, izmučeni su ratovima i socijalnim problemima, ali odlučni u kreiranju prostora za male pozitivne projekte. O jednom od njih govorit ćemo ove sedmice.

 

Pozitivni primjer udružene borbe za bolje sutra stiže iz Londona, u obliku priče o zanimljivoj grupi žena iz svih dijelova svijeta. Dijele dvije stvari: bijeg od nasilja i ljubav prema hrani.

 

Upoznajemo vas i s Bruce Leejem iz Afganistana. Mladićem koji vjeruje da lik i djelo, tog kung fu heroja, može pozitivno inspiririati mlade u njegovoj zemlji.

 

Emisiju vodi Arduana Kurić