Al Jazeera Svijet – 27.04.2014.

Gledatelje Al Jazeera Svijeta u 103. izdanju emisije vodimo u Venecuelu. Tamo Kuba šalje hiljade doktora kako bi besplatno liječili siromašne. Havana zauzvrat dobija naftu iz Venecuele po niskim cijenama. U Australiji smo pratili kraljevsku posjetu Williama i Kate. Bavimo se posmatranjem raspoloženja Australijanaca u pogledu ideje o Republici. Iz Filipina donosimo priču o Zakonu […]

Gledatelje Al Jazeera Svijeta u 103. izdanju emisije vodimo u Venecuelu. Tamo Kuba šalje hiljade doktora kako bi besplatno liječili siromašne. Havana zauzvrat dobija naftu iz Venecuele po niskim cijenama.

U Australiji smo pratili kraljevsku posjetu Williama i Kate. Bavimo se posmatranjem raspoloženja Australijanaca u pogledu ideje o Republici.

Iz Filipina donosimo priču o Zakonu o seksualnom obrazovanju. Obavezao bi sve škole na seksualnu edukaciju a kontracepcijska sredstva najsiromašnijim Filipincima dijelila bi Vlada.

U ovom se izdanju sjećamo i kolumbijskog pisca, novinara, publiciste i dobitnika Nobelove nagrade za književnost Gabriela Garcije Marqueza.

Emisiju vodi Arduana Kurić.