Kontekst: Izvještaj Valentina Inzka o BiH

Visoki predstavnik međunarodne zajednice u Bosni i Hercegovini Valentin Inzko podnio je negativan izvještaj o situaciji u toj državi Vijeću sigurnosti UN-a. Istakao je da su Mirovni sporazum, suverenitet i teritorijalni integritet Bosne i Hercegovine direktno ugroženi. Političke stranke, prema Inzkovom mišljenju, beskrajno se igraju igara moći na svim nivoima.

U ovom izdanju Konteksta govorimo o izvještaju visokog predstavnika međunarodne zajednice u BiH Valentina Inzka pred Vijećem sigurnosti.

Gosti emisije su: u Sarajevu - Srećko Latal iz Međunarodne krizne grupe (ICG), u Banjoj Luci Miloš Šolaja, direktor Centra za međunarodne odnose i u Washingtonu je David B. Kanin, profesor na Univerzitetu Johns Hopkins.

Večerašnji Kontekst vodi Marko Radoja, a uvodni prilog pripremio je Ivan Pavković.

Podijeli

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Al Jazeere Balkans. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Al Jazeera Balkans zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

Oglasi