Podijeli

Kontekst: Negiranje genocida i holokausta

Zašto BiH nema zakon o zabrani negiranja genocida i holokausta? Je li negiranje holokausta i genocida preslov za nove zločine?

Zašto se negiranje genocida na Balkanu zloupotrebljava u dnevnopolitičke svrhe? Kakva je uloga države u planiranju i strategiji negiranja genocida?

U ovom izdanju Konteksta govorimo o zločinima, uzrocima i posljedicama, poricanju zločina i ulozi države u ideologiji zla, o genocidu i holokaustu, suočavanju s prošlošću i razumijevanju strategije i korijena zločina.

Gosti Konteksta su: u Zagrebu profesor na Filozofskom fakultetu, istoričar, dr. Tvrtko Jakovina, i u Sarajevu istraživač holokausta u Institutu za istraživanje zločina protiv čovječnosti i međunarodnog prava Eli Tauber.

Kontekst vodi Saša Delić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Al Jazeere Balkans. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Al Jazeera Balkans zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

Oglasi