Podijeli

Kontekst: Stanje zdravstva u regiji

Koji su uzroci višemilionskih dugovanja i dubioza u zdravstvu? Kako u takvim uvjetima rade ljekari i medicinsko osoblje? Kakve su posljedice za zdravlje i pacijente? Prijeti li potpuna propast zdravstvenim sistemima u regiji?

U večerašnjem Kontekstu razgovaramo o stanju zdravstva u regiji i finansijskom položaju bolnica, klinika, fondova - odnosno institucija zdravstva i posljedicama tog stanja na funkcioniranje sistema i organizaciju zdravstvene zaštite.

Gosti emisije su: u Sarajevu - dr. Bakir Nakaš, direktor Opšte bolnice "Dr. Abdulah Nakaš", u Zagrebu - Spomenka Avberšek, predsjednica Samostalnog sindikata zdravstva i socijalne zaštite Hrvatske i u Skoplju - dr. Vladimir Lazarević, izvršni direktor Helthgrouper i bivši ministar zdravlja Makedonije.

Večerašnji Kontekst vodi Marko Radoja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Al Jazeere Balkans. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Al Jazeera Balkans zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

Oglasi