Podijeli

Kontekst: Stanje željezničkog saobraćaja

Zašto željeznice u regiji propadaju i proizvode gubitke? Koji su strateški problemi željezničkih kompanija i saobraćaja u cjelini?

Koliko i zašto regija zaostaje za evropskim željezničkim standardima? Kakve su razvojne mogućnosti i kako iskoristiti postojeću infrastrukturu?

U ovom izdanju Konteksta govorimo o aktuelnom stanju u oblasti željezničkog saobraćaja, strategijama tehnološkog razvoja željeznica i problemima koji opterećuju ovu djelatnost, te o uspostavljanju kvalitetnog upravljanja željeznicom i značaju zajedničkog nastupa na tržištu prevoza robe i putnika, projektima i studijama, kao i o ukupnom razvoju željezničke industrije u regiji.

Gosti Konteksta su: u Zagrebu profesor na Fakultetu prometnih znanosti dr. Zdravko Toš, te u Sarajevu konsultant na IPSA institutu dr. Ešref Gačanin.

Kontekst vodi: Anne Marie Ćurčić, uvodni prilog nam donosi Boris Gagić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Al Jazeere Balkans. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Al Jazeera Balkans zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

Oglasi