Podijeli

Milka Smilevska o odluci makedonske opozicije

Opozicijski Socijaldemokratski savez Makedonije neće sudjelovati na lokalnim izborima u martu, ukoliko vlasti u isto vrijeme ne organiziraju fer i demokratske, prijevremene parlamentarne izbore. Opozicija kaže da je, nakon nasilnog izbacivanja zastupnika i novinara iz Sobranja krajem decembra, ova institucija izgubila demokratski legitimitet. Smatraju kako  se politička kriza u zemlji može riješiti samo održavanjem parlamentarnih izbora i dobijanjem nove vlade. Socijaldemokrati i njihovi partneri iz Saveza za budućnost ne vraćaju se u parlament, osim ako je to potrebno za realizaciju političkog dogovora za izbore. 

Njihovi uvjeti su da izbore provede vlada koja će imati jednoglasnu podršku partija u parlamentu, kao i da njen mandat traje u periodu od raspisivanja do provođenja izbora.
 
Iz Skoplja se javila naša Milka Smilevska.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Al Jazeere Balkans. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Al Jazeera Balkans zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

Oglasi