Podijeli

SportDoc: Džajić

SportDoc: Džajić

Zanimljiva i emotivna priča o najboljem jugoslovenskom fudbaleru svih vremena, o njegovim počecima, uspjesima i teškim životnim iskušenjima .

Dječak iz Uba, legenda Crvene zvezde, osvajač titule prvaka Evrope i svijeta Dragan Džajić otvorio je dušu i kroz film nas vodi jednom smirenom i jasnom pričom, koja nikoga neće ostaviti ravnodušnim. Priča je to o čovjeku koji je bio i fudbaler i tehnički direktor i predsjednik, ali i zatvorenik. Stoga, jasno je zašto Džajić na početku filma kazuje: "Nije sve med i mlijeko. Ja sam to najbolje osjetio".

Džajić je u filmu pokazao da ima veliko povjerenje u autora Topalbećirevića, jer mu je, zajedno sa svojom suprugom, otkrivao detalje o kojima ranije nije govorio. Film je dobio nagradu za najbolji film i produkciju na 6. međunarodnom festivalu sportskog filma na Zlatiboru. U obrazloženju nagrade za najbolji film rečeno je: "Autor je uspješno savladao skoro sve zamke filmskog hvatanja u koštac sa junakom o kome se sve zna i koji uživa veliku ljubav i poštovanje miliona ljudi svih uzrasta i širom Evrope i svijeta. Hrabro je začeprkao i po 'drugoj strani medalje' i donio autentičnu bolnu priču o stradanju velikog asa u kovitlacu interesa vinovnika novokomponovanog društva", navodi se filmskoj recenziji.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Al Jazeere Balkans. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Al Jazeera Balkans zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.