Sportski magazin – 01.08.2016.

Milan Bošković provjerio je kako se vaterpolo reprezentacija Srbije spremila za Rio gdje želi objediniti sve najvažnije titule u vaterpolu. Šestočlani tim Makedonije u Brazil je otišao zahvaljujući pozivnici organizatora pa je svim sportistima glavni cilj da na Olimpijskim igrama pokušaju oboriti lične rekorde. Osim što su ovdašnje reprezentacije u vrhu svjetskog vaterpola, na Jadranu […]

Milan Bošković provjerio je kako se vaterpolo reprezentacija Srbije spremila za Rio gdje želi objediniti sve najvažnije titule u vaterpolu.

Šestočlani tim Makedonije u Brazil je otišao zahvaljujući pozivnici organizatora pa je svim sportistima glavni cilj da na Olimpijskim igrama pokušaju oboriti lične rekorde.

Osim što su ovdašnje reprezentacije u vrhu svjetskog vaterpola, na Jadranu nije neobično da se ovim zahtjevnim sportom bave i amateri. Jedan takav turnir igra se u Zadru.

U Sarajevu je održan DiaEuro,  Evropsko prvenstvo u futsalu za nogometaše dijabetičare.

Gradske vlasti Beograda djeci školskog uzrasta tokom ljetnog raspusta omogućile su besplatne treninge u nekoliko olimpijskih sportova.