Sportski magazin – 12.12.2016.

U novom izdanju  Sportskog magazina Al Jazeere pogledajte priču Harisa Slate o Ismailu Zulfiću iz Zenice, dječaku čelične volje koji je inspirisao javnost u regiji. Svojim primjerom pokazao je kako se ostvaruju snovi. Rođen je bez ruku, ali to ga nije spriječilo da ispuni svoju želju i nauči plivati prije većine vršnjaka.  Nakon te inspirativne priče […]

U novom izdanju  Sportskog magazina Al Jazeere pogledajte priču Harisa Slate o Ismailu Zulfiću iz Zenice, dječaku čelične volje koji je inspirisao javnost u regiji. Svojim primjerom pokazao je kako se ostvaruju snovi. Rođen je bez ruku, ali to ga nije spriječilo da ispuni svoju želju i nauči plivati prije većine vršnjaka. 

Nakon te inspirativne priče slijede minute posvećene planetarno najpopularnijoj igri – nogometu. Početkom jeseni u utrku za naslov prvaka u dva evropska kupa krenulo je čak 266 klubova iz 54 zemlje članice UEFA-e. Do nokaut-faze, koja će se igrati na proljeće, preživjelo je 48 najboljih. No, nijedan od njih nije iz naše regije. O Ligi prvaka razgovaramo s gostom, trenerom zagrebačkog Dinama, Ivaylom Petevom. 

Dušan Hadži Nikolić provjerio je kako protiču pripreme za Evropsko dvoransko prvenstvo u atletici, čiji će domaćin početkom 2017. biti Beograd.

Također, nakon što je ove godine kralj svjetskog sprinta Usain Bolt predstavio dokumentarni film o vlastitoj karijeri, prošle je sedmice isto učinio kralj dugih pruga – Mo Farah, junak filma “No Easy Mile”. 

Urednik i voditelj emisije je Ibrahim Muratović.