Sportski magazin

Sportski magazin – 17.07.2017.

Završeno je 131. izdanje najpoznatijeg svjetskog teniskog turnira. Wimbledon je ove godine osvojio Roger Federer. Najbolji igrač svih vremena okitio se 19. Grand Slam titulom. Marin Čilić je imao veliku želju da ponovi uspjeh Gorana Ivaniševića iz 2001. godine. Ipak, dečko iz Međugorja nije mogao do titule jer se osim protiv jakog suparnika borio i […]

Završeno je 131. izdanje najpoznatijeg svjetskog teniskog turnira. Wimbledon je ove godine osvojio Roger Federer. Najbolji igrač svih vremena okitio se 19. Grand Slam titulom. Marin Čilić je imao veliku želju da ponovi uspjeh Gorana Ivaniševića iz 2001. godine. Ipak, dečko iz Međugorja nije mogao do titule jer se osim protiv jakog suparnika borio i protiv povrede.

Prethodnog vikenda u Silverstoneu je vožena utrka za VN Velike Britanije. Domaći navijači imali su razlog za zadovoljstvo nakon pobjede Lewisa Hamiltona. Time je završena burna sedmica tokom koje su organizatori utrke najavili kraj saradnje s Formulom 1 zbog finansijskih problema. Ujedno se najbrži karavan prvi put provozao ulicama Londona, što je pokrenulo priču o selidbi utrke u prijestolnicu.

Film o Franku Williamsu i njegovom timu Formule 1 stigao je u kina. Inspirativna priča o trećoj po uspješnosti ekipi svih vremena temeljena je na knjizi Frankove žene Lady Virginije Williams „Druga vrsta života“. Film nudi i „nikad viđene scene onoga što se zaista događalo iza zatvorenih vrata“, otkrivajući portret Williamsovog tima.

Ušli smo u posljednju, treću sedmicu Tour de Francea. Pred biciklistima je još mnogo napora da stignu do cilja na Elizejskim poljanama u Parizu, gdje najbolje u nedjelju čekaju trofeji. Naša sljedeća priča je o peharima koji se izrađuju u Češkoj.