Sportski magazin – 28.09.2015.

I ove sedmice pogledajte zanimljive priče iz regije i svijeta u Sportskom magazinu Al Jazeere. Naša ekipa pratila je najkvalitetniji pripremni košarkaški turnir u Zadru, na kojem je nastupilo pet euroligaša. Svetislav Pešić, Željko Obradović, Emir Preldžić, Pero Antić i drugi govore o ambicijama svojih klubova u novoj sezoni.   Pogledajte i kako se jedan […]

I ove sedmice pogledajte zanimljive priče iz regije i svijeta u Sportskom magazinu Al Jazeere.

Naša ekipa pratila je najkvalitetniji pripremni košarkaški turnir u Zadru, na kojem je nastupilo pet euroligaša. Svetislav Pešić, Željko Obradović, Emir Preldžić, Pero Antić i drugi govore o ambicijama svojih klubova u novoj sezoni.

 

Pogledajte i kako se jedan od najslavnijih i najbogatijih klubova, Barcelona, našla u vrtlogu političkih previranja i nastojanja Katalonije da se odcijepi od Španije.

 

Iz Madrida stiže priča o sirijskom nogometnom treneru koji je pronašao sreću na evropskom zapadu, nakon patnji, mučnog i traumatičnog izbjegličkog puta iz beznađa prema boljem životu.

 

Istražili smo i koliko su sport i fizička aktivnost važni za pravilan razvoj djece, a na jednom od posljednjih treninga pred put u Dohu, posjetili smo najbolje hrvatske boksere koji kreću u lov na medalje na predstojećem Svjetskom amaterskom prvenstvu.