Ademiju četiri godine zabrane nastupa

Arijan Ademi: Nisam kriv, znam da nisam ništa krivo napravio, a dobio sam ovakvu drastičnu kaznu (AP)

Hrvatski nogometni prvak Dinamo iz Zagreba objavio je kako je njegov  veznjak makedonske reprezentacije Arijan Ademi (24) kažnjen s četiri godine zabrane nastupa, zbog pozitivnog dopinškog nalaza nakon utakmice prvog kola ovosezonske Lige prvaka protiv Arsenala na Maksimiru, prenosi agencija Hina.

“Teško mi je uopće riječima opisati kako se sada osjećam. Nisam kriv, znam da nisam ništa krivo napravio, a dobio sam ovakvu drastičnu kaznu. Užasno se osjećam. Želio bih se zahvaliti svima koji me zovu ovih dana i šalju poruke, ali stvarno mi je teško pričati, pa ih molim za razumijevanje”, rekao je Ademi za službenu Dinamovu internetsku stranicu (gnkdinamo.hr).

Iz Dinama navode kako su, “kao klub, šokirani i izuzetno neugodno iznenađeni ovakvim raspletom događaja”.

“Napravit ćemo sve kako bismo u ovim teškim vremenima bili uz našeg Arijana. Onako čvrsto i odlučno kao što se on uvijek borio u dresu Dinama i kako smo sigurni da još puno puta i bude”, piše u saopćenju.

Pozitivni testovi

Ademi je ovo sedmice bio na saslušanju kod Disciplinske komisije Evropske nogometne asocijacije, koja mu je i odredila ovu kaznu, a to se smatralo dobrim znakom, no, ispostavilo se kako to nije bio slučaj.

Disciplinska komisija sastala se u ponedjeljak, a odluka se očekivala do kraja sedmice.

Postupak protiv Ademija UEFA je pokrenula nakon što je bio pozitivan na doping testu poslije utakmice Dinamo – Arsenal (2:1) odigrane 16. septembra u Zagrebu, u prvom kolu grupne faze Lige prvaka.

Ponovljeni B test u oktobru je također bio pozitivan, pa je Ademi od tada čekao kaznu.

Izvor: Agencije