Afganistan: Rakete ispaljene tokom posjete predsjednika

Ghanijeva posjeta Ghazniju imala je za cilj procjenu sigurnosne situacije u gradu (Reuters)

Više raketa pogodilo je danas afganistanski grad Ghazni, tokom posjete predsednika Ashrafa Ghanija, saopštili su zvaničnici i stanovnici grada, koji se još vraća u normalu nakon što su ga prošlog mjeseca opustošili talibanski borci.

Najmanje dvije rakete sletjele su oko 300 metara od vladinog kompleksa, gdje se Ghani sastao s lokalnim zvaničnicima, dok je treća pala nešto dalje, rekao je portparol policije u Gazniju, Ahmad Khan Sirat prenosi Reuters.

Nema podataka da je iko povrijeđen ili poginuo, ali su se mogli čuti odjeci vatre iz lakog i teškog naoružanja, rekao je on.

Talibani izveli juriš na grad

Ghazni, koji se nalazi na glavnom autoputu između Kabula i južnog Afganistana, još nosi ožiljke od višednevne teške borbe prošlog mjeseca, kada su stotine talibana izvele juriš na taj grad i opustošile velike dijelove centra.

Napadači su na kraju istjerani, uz teške gubitke na strani afganistanskih snaga koje su imale podršku američkih vazdušnih napada, ali je ovaj juriš šokirao Afganistance jer je pokazao da su pobunjenici u stanju da izvedu napade velikih razmjera na velike gradove.

Ghanijeva današnja posjeta Ghazniju imala je za cilj procjenu sigurnosne situacije u gradu, napominje britanska agencija.

Izvor: Agencije