Agrokor: Bivši direktor Podravke savjetuje Ramljaka

Proces osnaživanja upravljačkih timova traje od dolaska izvanredne uprave, tvrde u Agrokoru (Al Jazeera)

Predstavnici Agram grupe, manjinskog dioničara u poljoprivredno-prehrambenom poduzeću tvrtke Belje, glasali su protiv opoziva Ivice Todorića s mjesta predsjednika Nadzornog odbora te tvrtke.

Učinili su to i jučer, prilikom glasanja o Todorićevom opozivu sa čela Nadzornog odbora Konzuma.

No, Todorić je, kao i jučer kad se sam povukao, potvrdio da će ostavku na mjesto predsjednika Nadzornog odbora Belja podnijeti sutra.

Na prijedlog Agrokora, Skupština Belja je izabrala Vladimira Bošnjaka i Ivicu Tomljenovića za nove članove Nadzornog odbora.  

Kadrovske promjene

Bivši predsjednik Uprave koprivničke prehrambene tvrtke Podravka Zvonimir Mršić, ujedno i član Socijaldemokratske partije Hrvatske, postao je savjetnik izvanrednog povjerenika hrvatske Vlade u Agrokoru, Ante Ramljaka.

Mršić je zadužen za poslovnu grupu hrana u Agrokoru.

Iz Agrokora je potvrđeno i da je Ramljak formirao posebnu koordinacijsku skupinu koja će mu pružati podršku u upravljanju koncernom.

Tom koordinacijskom skupinom upravljat će sâm Ramljak, a iz Agrokora je potvrđeno kako će mu, kao savjetnik, posebnu podršku pružati Alastair Beveridge iz AlixPartnersa koji vodi tim savjetnika za restrukturiranje.

“Izvanredni povjerenik Agrokora paralelno s procesima stabilizacije poslovanja, osiguravanja novog financiranja i restrukturiranja Agrokora posljednjih je nekoliko tjedana intenzivno radio i na unapređenju operativnog poslovanja i sustava upravljanja kompanijama koje su u vlasništvu Agrokora […] Osnovna namjera i razlog za uvođenje promjena je osigurati što učinkovitije svakodnevno upravljanje poslovanjem”, priopćeno je iz Agrokora.

Navedeno je i kako “proces osnaživanja upravljačkih timova” traje od dolaska izvanredne uprave.

Imenovani novi direktori

Nova struktura upravljanja operativnim poslovanjem za vrijeme izvanredne uprave temelji se na ključnim poslovnim grupama Agrokora – maloprodaji, hrani i poljoprivredi, nastavljaju, uz dodatak posebne poslovne grupe usredotočene na Agrokorov portfelj imovine, kao i grupe poslova financija i strategije.

Podsjećaju i kako su u proteklim tjednima imenovani Vladimir Bošnjak, savjetnik izvanrednog povjerenika za grupu poslova financije i strategije, Vlado Čondić Galiničić, savjetnik za poslovnu grupu poljoprivrede te Irena Weber, savjetnica za imovinski portfelj i non-core poslovanje.

Što se maloprodaje tiče, Mercator i dalje uspješno vodi Tomislav Čizmić, a od ponedjeljka su na snazi promjene u Konzumu, rečeno je, koje će rezultirati jačanjem upravljanja u maloprodaji Agrokora.

Novi predsjednik uprave Konzuma je Slavko Ledić, a njegov najuži tim činit će tročlana uprava u kojoj su Ines Lozić (financije), Zoran Mitreski (nabava) i Ivan Šantorić (maloprodaja i logistika).

Dosadašnji predsjednik uprave Konzuma Teo Vujčić, postaje savjetnik izvanrednog povjerenika za ukupnu maloprodaju, te će zajedno s timom iz AlixPartnersa, koji vode Bernd Brunke i Tim Robinson, biti zadužen za što učinkovitiju maloprodaju.

Izvor: Al Jazeera i agencije