Agrokor: Kompanija podnijela najveći teret stabilizacije

Najveći teret stabilizacije Agrokora podnijela je sama kompanija, a odmah nakon nje upravo njezini dobavljači,  priopćeno je iz Agrokora nakon sastanka s velikim dobavljačima.

“Potvrđeno je i da će se menadžment kompanije u potpunosti založiti da rokovi plaćanja budu u skladu s onim ugovorenima. Vezano uz proces restrukturiranja Agrokora, a kojem su dobavljači dali značajan doprinos, učinit će se sve na zaštiti njihove izloženosti prema Koncernu. Potvrđen je obostrani interes za nastavak poslovne suradnje s ciljem zajedničkog rasta”, stoji u priopćenju iz Agrokora.

Sastanak velikih dobavljača Agrokora i vodstva tog koncerna trajao je 45 minuta. Nakon sastanka nije bilo izjava za medije, no iz Agrokora je stiglo priopćenje.

Dug prema dobavljačima – 2,15 milijardi eura

“Cilj sastanka bio je informirati dobavljače o trenutnim aktivnostima Agrokora, kao i o daljnjim planovima Koncerna u procesu stabilizacije, vezano uz međusobno poslovanje. Predsjednik koncerna Ivica Todorić upoznao je sudionike sa stanjem u Agrokoru i planovima za nastavak poslovanja”, priopćeno je.

Dobavljači su, kako kažu iz Agrokora, istaknuli kako im je ta tvrtka jedan od najznačajnijih partnera te su spremni i dalje dati snažnu podršku u restrukturiranju kompanije. No, očekuju da će se u tom procesu maksimalno štititi njihovi interesi.

Procjenjuje se da potraživanja dobavljača prema Agrokoru iznose oko 16 milijardi kuna (2,15 milijardi eura).

Izvor: Al Jazeera i agencije